Október 13-án és 14-én a 24.hu volt a leglátogatottabb hírportál a magyar piacon, a választások másnapján pedig közel 1 340 000 egyedi látogatóval történetének legmagasabb napi látogatottságát érte el.

Természetesen ez az eredmény nem csak ennek a két napnak köszönhető: a munkát már hónapokkal korábban megkezdtük, akkor indult el Csatatér aloldalunk, ahol a legizgalmasabbnak ígérkező politikai harcterekkel foglalkoztunk mélyebben.

A választáshoz hasonló nagy jelentőségű esemény komoly előkészületeket igényel egy szerkesztőség életében, az újságíróktól a fejlesztőkön át nagyon sok kolléga dolgozik azon, hogy a beérkező adatokat a lehető leglátványosabban mutassuk be, és segítsünk értelmezni az eredményeket. A választásig több száz, a választás napján pedig sok tucatnyi cikkben és számos videós tartalomban dolgoztuk fel az országban zajló történéseket. Kollégáink nem csak a szerkesztőségben ültek reggeltől késő éjszakáig, de járták a fővárost és az országot is, hogy első kézből értesüljenek az eseményekről.

Ugyancsak fontos lehet egy olyan napon, amikor szinte minden médium ugyanabból a forrásból, a Nemzeti Választási Iroda által kínált adatokból tud dolgozni, hogy melyik szereplő tud a leggyorsabb lenni az exkluzív információmorzsák felkínálásában és a legpontosabb és lényeglátóbb az adatok értelmezésében – mi ezekre törekedtünk. Kifejezetten büszkék vagyunk arra, hogy úgy tűnik, sokak valós igényét találtuk el akkor, amikor desktop felületünkön és mobil oldalunkon is gyorsan működő és könnyen használható, településszinten kereshető térképeket készítettünk a folyamatosan frissülő adatokról.

Kevés olyan pillanat van az életben, amikor állampolgárok nagy tömegei óriási adatbázisokat szeretnének könnyen értelmezhető formában és gyorsan áttekinteni, a választások viszont ilyen alkalomnak számítanak. A számok azt mutatják, hogy vasárnap ebben is, és az adatok értelmezésében, a levonható tanulságok feltárásában is sikerült kiszolgálnunk őket. Olvasóink elégedettségét mutatja, hogy még a választások másnapján is visszatértek tájékozódni, így ezen a napon 157 ezer egyedi látogatóval előztük meg a második legnagyobb számot elérő konkurensünket. *Forrás: Gemius DKT, Rating, 2019. október 13-14., napi RU, 15+belföld



Címkék: