Új interjúsorozatot indítottunk, amelyben bemutatjuk a Central Médiacsoport értékesítési területének meghatározó szereplőit. A sorozat célja, hogy bepillantást engedjünk mindennapjaikba és megismerjük inspiráló történeteiket. A negyedik interjú során Dévay Gabriella, magazin értékesítési vezetővel beszélgettünk.

Melyik terület tartozik hozzád a sales-en?

A teljes print sales csapatot vezetem, ahol számos integrált (print márkákhoz kapcsolódó online, vagy esemény lábai) projekten is dolgozunk.

Hogyan lettél sales-es?

Már gyerekként kiderült rólam, hogy könnyen teremtek kapcsolatot, kifejezetten kedvelem a sokszínűséget, ezért szinte bárkivel tudok és akarok is beszélgetni. Fiatal koromtól kezdve folyamatosan éreztem, hogy súlya van a mondataimnak és többnyire sikerül meggyőznöm az embereket. Rájöttem, hogy ezt céltudatosan, okosan és kellő szociális érzékenységgel fejlesztve, többre is képes vagyok.

Mitől több, mint eladás a Sales?

Én hiszek abban, hogy egy sales feladat nem csak az eladásról szól, hanem arról, hogy az értékesítés mellett szakmai tanácsadói szerepet is lássunk el, hisz a kiszolgálás már régóta kevés, főleg a print területen. Szükség van arra, hogy folyamatos kapcsolatban legyünk a partnerekkel és a lehető legjobban fel tudjuk térképezni az igényeket (még azt is, amiről a partner sem tud az adott pillanatban), hogy igazán testre szabott és egyedi lehetőségeket kínáljunk. Fontos egy salesnél, hogy ne dőljön hátra, hanem tudatosan fejlődjön és motiválja saját magát, hogy újabb és újabb célokat tudjon kitűzni maga előtt. És végül a bizalmi kapcsolat megtartása a lehető legfontosabb, hisz az eladásnál nem állunk meg, sok olyan utómunka van, ami a következő üzletet viszi már előre.

Mi az, amitől úgy érzed, hogy vissza is kapsz abból a sok energiából, amit beleraksz a munkádba, az eladásba?

A partnerek visszajelzése mindig sokat jelent, hisz az árbevétel mellett, azért csináljuk ezt az egészet, hogy hatékonyan hozzájáruljunk az adott kampány sikeréhez. Jó érzés, amikor egy szakmai fórumon szóba kerülnek azok a kreatív megoldások, melyeket mi hoztunk össze a mi termékeinkkel. Ami még nagyon feltölt, az a büszkeség, amit a csapatom iránt érzek, mert elképesztő hatékony, erős és kreatív minden tagja.

Mióta dolgozol a Centralnál (Sanomanál)?

2004-ben érkeztem account sales területre, ahol a volt Exit magazin lapfelelősi pozícióját is elláttam a direkt sales-en. Később a key account csapatot erősítettem. Majd 8 éve lettem a key account csapat vezetője, és 2 éve a teljes print sales vezetője.

Mi az, ami felvillanyoz a munkádban?

Leginkább azok a kreatív vagy stratégiai projektek, ahol hatást érek el a gondolataimmal, jelenlétemmel. Elképesztő lelkesedéssel tudok a mai napig minden partnertalálkozóra érkezni, majd – a kimenetétől függetlenül – benne lenni és megélni.

Mi az, ami kikapcsol? Ha van énidőd, akkor mit csinálsz a legszívesebben?

Sokat rajzolok és festek. Feltölt a kertészkedés és minden olyan kézműves foglalkozás, ahol szabadjára engedhetem a kreativitásomat, fantáziámat.

Kedvenc étel?

Anyukám töltött paprikája és minden olyan étel, aminek a nevében benne van a tészta.

Kedvenc film?

Eszembe jut pár klasszikus, mert ezeket nagyon sokszor néztem újra már: Forest Gump, A Wall Street farkasa, Kapj el, ha tudsz. Illetve az utóbbi időben ezek a sorozatok szippantottak be leginkább: Yellowstone, Nashville, Better Call Saul.

Kedvenc zene?

Azt hiszem mindenevő vagyok, de akik hirtelen eszembe jutnak: Michael Jackson, George Michael, Lou Rawls, Die Antwoord, Empire Of The Sun, Coldplay, Justin Timberlake.

Kedvenc könyv/vagy szerző?

Az utóbbi években gyerek könyveket forgatok többet. Nagy kedvencünk Berg Judit és Bartos Erika.

Kedvenc hely?

Imádok utazni, ezért nem tudok egy helynél megállni, de talán ők az örök kedvencek: London, Toscana, Szardínia, Barcelona, Sydney, Gold Coast, Karib-térség.

Egy olyan dolog, amit kevesen tudnak rólad.

Cukrász végzettségem is van, és régebben munka mellett hosszú évekig foglalkoztam ezzel is. De mióta a kisfiam megszületett, már kevesebb időm jut erre. Imádok még motorozni és rajongok a vezetéstechnikai pályákért is.



Címkék: