Ügyfél: Office Depot Hungary Kft.

Kampány: nlc. – Otthon vagyunk gyermekrajz pályázat

Időzítés: 2020. április 21 – 2020. május 29.

Koncepció

Talán a gyerekeknek volt a legnehezebb az elmúlt időszak, akik húsvéti locsolkodás és tavaszi nyüzsgés helyett a négy fal közé szorultak, és éppen úgy várták, hogy vége legyen a kényszerű szobafogságnak, mint máskor a nyári vakációt szokták.

Az Office Depot Hungary Kft. és az nlc. szeretett volna segíteni és sikerélményt csempészni a gyerekek életébe, ezért közösen rajzpályázatot indított, Otthon vagyunk címmel.

Kampánycélok és megvalósítás

Olyan alkotásokat vártak a gyerekektől, amelyekkel megmutatják, mi zajlik bennük ebben az időszakban. Több témakör közül lehetett választani és a pályázatra 3 és 15 év közötti gyerekek jelentkezhettek. Nevezni három korcsoportban lehetett: 3-6, 7-10, 11-15. A pályázatra felhívó cikket az nlc és Office Depot is megosztotta a saját weboldalán. A pályázathoz egy microsite készült, ahol az együttműködés ideje alatt a témához kapcsolódó cikkek is megosztásra kerültek. A kampány print és online oldalról is támogatást kapott: egy teljes portfólión futó banner a microsite-ra mutatott, illetve 1/2 magazinhirdetés is felhívta a pályázatra a figyelmet.

Több mint 2400 alkotás készült a pályázatra, a beérkezett rajzok közül pedig a 3 fős szakmai zsűri választotta ki a korosztályonként 12-12 döntős alkotást. Ezután egy szavazó felületen keresztül korosztályonként (óvodás, kisiskolás, felsős) lehetett leadni az olvasói voksokat, majd a szavazás lezárása után bemutatásra kerültek a győztes munkák.

A zsűri tagjai

Spengler Katalin

Spengler Katalin

művészeti tanácsadó, műgyűjtő

A párizsi Centre Pompidou Kelet-európai Akvizíciós Bizottságának alapító tagja. A MOME Konzisztóriumának elnöke.

Kaposi Dorka

Kaposi Dorka

művészettörténész, kurátor

2014-től a Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria vezetője.

Révész Emese

Révész Emese

egyetemi docens

Magyar Képzőművészeti Egyetem, Művészettörténeti Tanszék.

Nyeremények

A legtöbb szavazatot kapó művek készítői Office Depot ajándékcsomagot és vásárlási utalványt kaptak, alkotásaik pedig bekerülnek a Magyarország Legkedveltebb Gyermekrajzai című 2021-es falinaptárba.

Eredmények

pályamű

felsősök: 615
kisiskolások: 1 128
óvodások: 666

szavazat

felsősök: 1 557
kisiskolások: 1 762
óvodások: 1 836

microsite összes oldalletöltése



Címkék: