Negyedszázados jubileumát ünnepli a HáziPatika, Magyarország egyik első webes sajtóterméke, amely 1999 tavaszán, online gyógyszerkeresőként indult útjára, és rövidesen az ország piacvezető egészségügyi és életmódportáljává nőtte ki magát 750 betegség részletes leírását, 13 ezer gyógyszer-betegtájékoztatót és laboreredmény-magyarázót kínálva olvasók millióinak. Miben rejlik a HáziPatika elsősége, miért tekint rá kihagyhatatlan platformként az egészségkommunikációs szektor, és miért használják napi szinten a betegellátásban dolgozó egészségügyi szakemberek? Ennek jártunk utána.

“Egy gyógyszer életútjából kihagyhatatlan a HáziPatika” – Dr. Kenderes Gabriella, Richter Gedeon Nyrt.

“A kommunikációs stratégiánk egyik alappillérét képezi a HáziPatika, amely valamennyi gyógyszer életútjából kihagyhatatlan, hiszen nincs ma Magyarországon olyan fogyasztó, aki ne ismerné a brandet. Hiteles, megbízható, naprakész, kedvelt, széleskörű és értékteremtő – ilyennek ismertem meg a HáziPatikát, melynek sikeréhez jelentősen hozzájárul a Central Médiacsoport kollégáinak szakmai felkészültsége, széles látóköre, tanultsága, kreativitása és ügyfélközpontúsága.”

Dr. Kenderes Gabriella

OTC üzletágvezető, Richter Gedeon Nyrt.

Miben rejlik a HáziPatika piacvezetősége? 

  1. Idén havonta átlagosan közel 2 millió egyedi látogató kereste fel a HáziPatikát.

  2. A HáziPatika felhasználói 2024-ben naponta átlagosan 260 ezer oldalletöltést generáltak.

  3. A szegmensben stabilan a HáziPatikán jelenik meg a legtöbb úgynevezett exkluzív látogató; ez 2024-ben havonta átlagosan 800 ezer felhasználót jelent.

“Szívesen, gyakran ajánlottam a betegeimnek további tájékozódásra a HáziPatikát” – Dr. Lénárd Rita belgyógyász, a Magyar Orvosi Kamara korábbi alelnöke

“A HáziPatika ellenőrzött, szakmailag helytálló információkat ad az egészséges életmódtól, szűrésektől kezdve a betegségek ismertetésén át a gyógyszerekig. Nagyon jó, könnyen kereshető minden információ, az ismertetők közérthetők, részletesek. Szívesen, gyakran ajánlottam a betegeimnek további tájékozódásra. Fontos alapelv, hogy a tájékozottság segíti a gyógyulást.”

Dr. Lénárd Rita

belgyógyász, a Magyar Orvosi Kamara korábbi alelnöke

7+1 érdekesség a HáziPatika látogatóiról

  1. A látogatók 64%-a nő, 36%-a férfi. 

  2. Az olvasók 65%-a Esomar ABC státuszú.

  3. A népességhez képest a HáziPatika olvasói között felülreprezentáltak azok, akik gyógyszerekre havonta átlagosan 10.000 Ft felett költenek.

  4. A HáziPatika olvasói hajlandóak lennének többet is fizetni bizonyos gyógyszerekért, ha tudnák, hogy azok jobban hatnak, mint az olcsóbbak. Emellett hajlanak arra, hogy reklámozott termékeket vásároljanak. 

  5. Az oldal legnépszerűbb rovata a Napi egészség, amit 2023-ban havonta átlagosan több, mint 1 millió egyedi felhasználó keresett fel.

  6. A legtöbb időt a Psziché rovaton töltik a felhasználók: ez naponta átlagosan az 5 percet is meghaladja.

  7. Az idei évben a Gyógyszerkereső funkció havonta közel 2,2 millió oldalletöltést generál.

  8. A Betegséglexikont 2023-ban havonta átlagosan közel 500 ezer egyedi látogató böngészte.

“Egyre ritkább a hiteles egészségügyi információkat szolgáltató médium” – Dr. Bana Richárd családorvos

“A HáziPatika mind az orvosok, mind a páciensek számára gyakorlatias, értékes információt szolgáltat, lefedve az összes egészségügyi területet. Manapság egyre ritkább a hiteles egészségügyi információkat szolgáltató média. Öröm számomra orvosként, hogy a HáziPatika hitelesen segíti a páciensek edukációját.”

Dr. Bana Richárd

családorvos

Tervezz a HáziPatikával médiamixedben: böngészd át aktuális hirdetési ajánlatunkat!

“Megtiszteltetés egy negyedszázados piacvezető site-ot irányítani”

“A HáziPatikán nemcsak a legújabb génterápiáról lehet írni (bár az is izgalmas), hanem arról is, hogy este jobb zuhanyozni vagy reggel, hogy mit jelent, ha az exünk profilját nézegetjük, miből állapíthatjuk meg, ha valaki hazudik vagy miért sárga a vizelet. Ugyanakkor nálunk ad interjút a leköszönő MOK-alelnök, a műtét után álló, transznemű nő, vagy a családapa, aki halálos betegsége miatt búcsúzik az élettől. Nagy dolgok ezek. De hogy őszinte legyek: őrületes megtiszteltetés egy negyedszázados piacvezető site-ot irányítani. Nem utolsó sorban még kellemes is, ha ezt egy kedves, támogató csapatban teheti az ember. Köszönjük interjúalanyaink és olvasóink; a ti bizalmatokat. Akár huszonöt éve, akár egy napja tartotok velünk. Folytatjuk!”

Kempf Zita

főszerkesztő, HáziPatika

“Az évek során olyan portált építettünk, amelyhez az emberek bizalommal fordulnak nap mint nap”

“Hatalmas öröm, hogy piacvezető egészségügyi portálunk, a HáziPatika idén ünnepli 25. születésnapját. Csapatunkkal az elmúlt években folyamatosan azon dolgoztunk, hogy olvasóink mindig naprakész, megbízható és értékes információkat kapjanak. Ez az elhivatottság és szakértelem tette lehetővé, hogy a HáziPatika folyamatosan fejlődjön és megújuljon. Az évek során olyan portált építettünk, amelyhez az emberek bizalommal fordulnak nap mint nap. Ez a bizalom az alapja annak, hogy olvasóink egészségügyi kérdéseikben és döntéseikben minket választanak megbízható forrásként, és ez inspirál minket arra, hogy továbbra is a legmagasabb színvonalon szolgáltassunk információkat.”

Kenyhercz Kinga

lapigazgató, HáziPatika