3 sajtótermékünk 4 munkatársát is a hónap győztesének választotta a Média a Családért Alapítvány zsűrije.

  • Mellik Éva, az nlc.hu videóriportere és Péter Bognár, az nlc.hu videórovatának vezetője a Pihenősziget nevű kezdeményezést mutatta be, ahol törődő kezekre lehet bízni a sérült gyermekeket arra az időre, amíg szüleik erőt gyűjtenek, regenerálódnak. A riporttal júniusban nyerték el a hónap győztese címet. A videó ide kattintva tekinthető meg.
  • Nagy József, a 24.hu újságírója egy érintett család történetén keresztül mutatta be a vérplazmaadás valóságát és szabályozásának hiányosságát, mellyel májusban nyerte el a hónap győztese címet. A riport ide kattintva olvasható.
  • Árvai Magdolna, a Nők Lapja újságírója a Balkovics családdal idézett fel örömteli emlékeket, reményteli pillanatokat és beszélgetett a távozás kínjáról kislányuk halála kapcsán, akit hét év otthonápolás után veszítettek el. Az interjúval Magdolna februárban nyerte el a hónap győztese címet. A megrendítő anyag ide kattintva érhető el.
A Média a Családért-díj szakmai zsűrije minden hónapban három újságírói munkát véleményez, melyek közül pontozással választják ki a hónap győztes jelöltjét. Év végén a 12 jelölt közül a zsűri szakmai értékelés kertében dönt az abszolút győztesről.
 
A díj célja, hogy a család ugyanolyan hangsúlyos szerepet kapjon a médiában, mint a valódi életben. Az alapítók olyan tartalmakat jutalmaznak, amelyek a témát magas szakmai színvonalon jelenítik meg, és céljuk nem csupán az olvasottság, hallgatottság vagy nézettség növelése, hanem az is, hogy információt, erőt, segítséget adjanak a családban való boldog élethez.
 
Gratulálunk kollégáink és az összes idei jelölt sikereihez!