A Central Médiacsoport tulajdonosa egyedüli magyarként vesz részt a World News Media Congress május 27-i rangos eseményén, Koppenhágában. A rendezvény a világ minden sarkából hív meg olyan médiapiaci szereplőket, vállalkozókat és gondolkodókat, akik a sajtó legnagyobb kihívásairól, jelenéről és jövőjéről tudják megosztani tapasztalataikat.

A hírmédia jövőjéről szóló kongresszust május 27. és 29. között rendezik meg Dánia fővárosában. A háromnapos eseménysorozat csúcstalálkozókat, különleges workshopokat és kerekasztal-beszélgetéseket ígér: idén több programpont is kiemelten foglalkozik a hírfelületek és a mesterséges intelligencia kapcsolatával, amely egy megfejtendő terület a tartalomelőállítók és médiavállalkozók számára.

A World Association of Newspapers and News Publishers (WAN-IFRA) nonprofit szervezet által létrehozott World News Media Congress (WNMC) eseményére minden évben több mint 55 országból érkeznek vendégek és érdeklődők; a szakma nemzetközi tekintélyei vesznek részt az iparág legfontosabb kérdéseit feszegető beszélgetéseken. Idén egyedüliként Varga Zoltán, a Central Médiacsoport tulajdonosa képviseli a magyar médiapiacot. Egy május 27-én tartandó kerekasztal-beszélgetésen a médiumok fenntartásának gazdasági vonzatairól, és az ezzel kapcsolatos innovációkról ejt majd szót. A független média új finanszírozási modelljei ugyanis alapjaiban változtathatják meg a lapkiadás jövőjét.

Varga Zoltán nemcsak a magyar, de más piacokon is elkötelezett híve és támogatója a minőségi és politikai megrendeléstől független tartalmaknak. Tavaly szeptemberben a Central Csoport 13,43 százalékos részvénytulajdont szerzett a Gremi Mediában, amely Lengyelország egyik vezető kiadója. Vargát ezt követően felügyeletbizottsági elnöknek is kinevezték, így komoly szereppel bír a lengyel vállalat technológiai és termékfejlesztésében, miközben, elmondása szerint, prioritásként kezeli a társadalmi felelősségvállalást és a fenntartható fejlődés biztosítását. Távlati tervei közt beszélt korábban arról is, hogy a lengyelekkel közösen felhalmozott lappiaci tudást Csehországba és Szlovákiába, vagyis a további V4-országokba is eljuttatnák.



Címkék: