Többek között a bajtársait újraélesztésre oktató rendőrtisztet, egészségügyi tévhitek ellen fellépő gyógyszerészt és bohócdoktort is díjazott a Béres támogatásával fémjelzett Egészséghősök pályázat szakmai zsűrije és közönsége 2019-ben. Öt kategóriában összesen tíz példamutató kezdeményezés kapott elismerést a múlt csütörtöki díjátadó ünnepségen.

Az idei évben immár harmadik alkalommal hirdette meg a Házipatika.com Egészséghősök pályázatát, amelynek keretében olyan hétköznapi hősöket kerestek, akik tevékenységükkel sokat tesznek más emberek életéért, egészségéért, helyes életmódjáért Magyarországon. Összesen öt kategóriában érkezhettek a nevezések (Orvos, Egészségügyi szakember, Influencer, Híresség és Projekt), a beérkezett pályázatok közül egy hétfős szakmai zsűri döntése alapján lettek kihirdetve a győztesek és a több mint tízezer szavazat alapján a közönségdíjasok.

A győztesekről és az ünnepélyes díjátadóról készült cikkek és fotók ide kattintva tekinthetők meg.

Az Egészséghősök pályázatot 2017-ben hirdette meg először a Házipatika.com, az alapgondolat az volt, hogy megtalálják és bemutassák azon civil hősöket, akik munkájuk mellett is sokat tesznek a lakosság egészségéért, az egészségtudatos életmód népszerűsítéséért. A pályázatot minden évben komoly aktivitás kíséri; a kampányt számos nyomtatott és online felületen, rádióban futtatja a szerkesztőség, a jelöltekre pedig tízezres nagyságrendben érkeznek a szavazatok. A 2018-as Egészséghősök kampányról készült cikkünk itt olvasható.



Címkék: