Idén ünnepli tizenötödik évfordulóját, és változatlanul őrzi piacvezető pozícióját
a
National Geographic magazin magyar nyelvű kiadása.

A világ egyik leghíresebb ismeretterjesztő magazinja, a National Geographic idén tartalmában és formájában is megújul.
A lap legfőbb törekvése, hogy tanítson és gyönyörködtessen – s ami mindennél fontosabb: biztos alapokat adjon és irányt mutasson a jövő nemzedékeinek. Ám mindamellett, hogy híven őrzi hagyományait, a National Geographic magazin mindinkább középpontba helyezi a világ aktuális gondjait, a tudományos kutatás társadalmi fontosságát és felelősségét.

Kollégáink hónapról hónapra megkeresik a témák releváns kapcsolódási pontjait – a hazai tudomány neves alakjainak megszólaltatásával, az aktuális hírek, eredmények bemutatásával, a fiatalabbaknak szánt Junior rovattal pedig igyekeznek még izgalmasabbá tenni a lapot az olvasóközönség minden korosztálya számára.

A megújult magazin kész vállalni a kockázatot – az emberiség legsúlyosabb, legmegosztóbb, legellentmondásosabb problémáit teszi boncasztralra. A gonoszság agyi háttere, droglegalizálás, migráció, transzneműség, rasszizmus, függőség, szexuális zaklatás – a folyóirat szakírók és fotósok legjobbjait mozgósítva, objektív módon, tudományos szigorral tárgyalja a háttérben húzódó tényeket, keresi a kibontakozás, a megoldás lehetőségeit.

ifj. Vitray Tamás

National Geographic főszerkesztő

Videó forrása: nationalgeographic.comCímkék: