1. Január elején Horváth Csaba kollégánk nyerte a legrangosabb hazai oknyomozó újságírói elismerést, az idén 19. alkalommal átadott Transparency-Soma díjat, a Simonka György fideszes politikus kétes ügyeit feldolgozó cikksorozatával. Az öt legjobb munka között Csaba egy másik sorozata is szerepelt, amely kormányközeli szereplők budavári önkormányzati bérlakáshoz jutásának történetét dolgozza fel.
  1. Kálmán Attila újságíró és Marjai János fotóriporter kollégánk nyerte 2020 októberében a havonta odaítélt Minőségi Újságírás- díjat a hajléktalanokat segítő Utcáról Lakásba Egyesület „Soroksáron játszódó történetének részletes, izgalmas, átélhető feldolgozásáért”.
  1. Több díjat is nyertünk a Kreatív szaklap által rendezett Content Marketing Awardon, többek között a Campona számára készített tartalmi kampányért, amelyben egy interaktív cápaórát közvetítettünk az oldalon, amelyet több tízezren követtek.
  1. Tényfeltáró-oknyomozó cikkeink közül az idén az Eszenyi-ügy és a Kisfaludy-program keretein belül titokban kiosztott milliárdok feltárása emelkedik ki, mind a ráfordított energia, mind pedig a cikkek hatása alapján.
  1. Július közepén megszereztük a hírpiac vezető pozícióját, amit azóta is tartunk. A 24.hu 2020 végén az ország legolvasottabb weboldala, naponta átlagosan több mint 900.000 egyedi felhasználót érünk el, vannak olyan napok is, amikor ez a szám bőven 1 millió fölé megy. Ez azt jelenti, hogy a hírportál az ország és a világ eseménye iránt érdeklődő, tájékozódni kívánó magyar emberek egyik első számú forrásává vált.
  1. November közepén, hosszú előkészítő munka után teljesen megújult a 24.hu arculata és bővült a kínálata is. Az új logó és a megújult dizájn mellett olyan új tartalmi elemek is megjelentek a híroldal címlapján és hírfolyamában, mint társlapjaink, a Vezess és a National Geographic tartalmai.
  1. A megújulással egyidőben elindult támogatói programunk is, amely lehetőséget kínál a független média jövőjéért aktívan tenni akaró, elkötelezett felhasználóinknak arra, hogy szabadon megválasztott összeggel segítsék a munkánkat. A támogatások felhasználásáról a jövőben rendszeresen tájékoztatjuk majd az abban résztvevő felhasználókat.
  1. Több egyedi és különleges tartalmi sorozatunk is volt idén, mint például az újkori magyar történelem egyik legfontosabb eseményére emlékező Rendszerváltás 30, a nemzeti emlékezetünk szempontjából nem kevésbé fontos ügyet feldolgozó Trianon 100, illetve a tehetséges magyar tudósok kevésbé ismert munkásságát bemutató A jövő megmentői.
  1. December közepére már 840.000 ember követ minket a Facebookon, ezzel a 24.hu a közösségi médiában is a vezető hazai híroldalnak számít.
  1. A nehezebb munkakörülmények, a megnövekedett munkaterhek, az néha egészen valószínűtlennek tűnő 2020-as év kínálta minden nehézség ellenére megerősödve kerültünk ki a koronavírus járványból és újult lelkesedéssel várjuk 2021-et, hogy továbbra is piacvezetőként szolgálhassuk ki olvasóinkat és hirdető partnereinket egyaránt.


Címkék: