Új interjúsorozatot indítunk, amelyben bemutatjuk a Central Médiacsoport értékesítési területének meghatározó szereplőit. A sorozat célja, hogy bepillantást engedjünk mindennapjaikba és megismerjük inspiráló történeteiket. A harmadik interjú során Bálint Barnabással, programozott értékesítési vezetővel beszélgettünk.

Melyik terület tartozik hozzád a sales-en?
Az automatizált bevételi csatornák menedzselése, vagyis minden olyan sales területé, ahol a konkrét vásárlás programok segítségével történik.

Mi az eredeti szakmád/végzettséged?
Közgazdászként végeztem a Corvinus Egyetemen, marketing szakirányon.

Hogyan lettél sales-es?
Első munkatapasztalatomat rögvest front sales-en, az autószektorban szereztem, innen abszolút back office területre érkeztem a Sanomához/Central-hoz, ahonnan 2014-ben kerültem az akkor itthon még rendkívül gyerekcipőben járó automatizált értékesítés területre.

Mitől több, mint eladás a sales?
Az eladás csak maga a végtermék, ami egy sikeres sales folyamat utolsó pontja – az addig vezető út (és annak potenciális jövőbeni ismétlései) a kulcs, aminek a kommunikáció a gerince: mit szeretne az ügyfél és a rendelkezésre álló eszközökkel mi annak hogyan tudunk maximálisan megfelelni. Ez, bár a hagyományos értékesítésnél mindenképp kevésbé, de hangsúlyos az automatizált csatornáknál is, mert a bevételek jelentős része konkrét sales tevékenységhez kötött.

Mi az, amitől úgy érzed, hogy vissza is kapsz abból a sok energiából, amit beleraksz a munkádba, az eladásba?
A visszajelzések mindig fontosak, cégen belül és kívül is, de ezen felül a kiváló, támogató céges kultúra, a remek légkör és a profi kollégák mind kiváló doppingszerek.

Mióta dolgozol a Central-nál (Sanoma-nál)?
2010. szeptembere óta.

Mi az, ami felvillanyoz a munkádban?
Olyan területtel foglalkozhatok itthon kiemelkedően régóta, ami előtt áll a jövő; mindig van mit tanulni, sok a kihívás és még több a lehetőség, ez inspiráló.

Mi az, ami kikapcsol? Ha van énidőd, akkor mit csinálsz a legszívesebben?
Elsősorban multimédiás fronton tudok kikapcsolódni: a zene a legfontosabb szereplő itt, de sorozatokat, filmeket is szívesen fogyasztok és olykor videójátékokkal is elütöm az időmet. Ezen túl a kutyáim biztosítják a szellemi (és fizikai) kikapcsolódást.

Kedvenc étel?
Pizza minden mennyiségben (de nem minden feltéttel).

Kedvenc film?
Mindig változó, műfaj szerint talán egyszerűbb lenne végigvennem, de mondok párat: Eredet, 500 nap (nyár), Fogságban, Kamera által homályosan, Szárnyas fejvadász 2049, Szemekbe zárt titkok, Ruben Brandt, a gyűjtő…

Kedvenc könyv/vagy szerző?
Ez is mindig változó, általában azt szoktam mondani, amelyiknél az olvasási élmény tartósan és aktívan él bennem – ez most Frank Schätzingtől a Raj, ami egy egyszerre nehéz, tudományos, de rendkívül izgalmas és szórakoztató olvasmány.

Kedvenc hely?
Otthon az olvasószoba, a világon Hallstatt és New York.

Kedvenc zene?
Sokféle műfajt hallgatok, a ’70-es évektől egészen napjainkig (sőt, időnként komolyzenét is), elég hangulatfüggő a dolog, ezért nem is tudok kedvencet mondani.

Egy olyan dolog, amit kevesen tudnak rólad?
Nagy autórajongó vagyok, óriási magazin- és modellautó gyűjteménnyel – természetesen a valódi járművek terén is jelentkezett mindez, 1 híján immár a 20. autómnál tartok.



Címkék: