Szeretnél tenni egy szebb, zöldebb holnapért? Szeretnéd, ha az unokáid is boldogan szaladgálhatnának, tiszta levegőt szívva? Akkor itt az ideje, hogy cselekedj! Segíts Te is, hogy egy szebb, zöldebb világot építsünk!

Augusztus 5-én indult a Nosalty, Magyarország legnépszerűbb recept- és gasztromagazinjának – és az év elején debütáló Plant A Tree Cocktail kezdeményezésnek közös kampánya, melyhez csatlakozva most Te is tehetsz környezetünk védelméért. A kezdeményezés célja, hogy szeptember 5-ig, a jótékonyság világnapjáig 1000 fát ültessenek el veletek közösen az otthonunkért, a bolygónkért.

A Nosalty szerkesztőségének mindig is fontos volt a környezettudatosság, a klímaváltozás elleni harc, melyre rendszeresen, aktívan fel is hívják a figyelmet. Júliusban például egy egy hónapos kampány segítségével népszerűsítették a műanyagmentesség fontosságát Instagram-oldalukon. Napi tippekkel mutatták be azokat a módszereket, amelyekkel bárki  beépítheti az életébe a műanyagmentességet. Augusztus hónapban pedig a Plant A Tree Cocktail kezdeményezéssel közösen az Együtt ezer fáért! kampányban működnek közre a szerkesztőség tagjai.

A Plant A Tree Cocktail, a világ első zöldülő koktélja idén januárban startolt el Budapestről.  A zöld kezdeményezésnek köszönhetően bárki hozzájárulhat a Föld újraerdősítéséhez – csak egy italt kell vásárolnia. Az ötlet egy magyar csapattól származik, akik környezettudatos gondolkozást szerettek volna becsempészni a vendéglátásba és a szórakozóhelyekre világszerte. A gin alapú Plant A Tree koktél megvásárlásával névre szóló fát ültetnek mindenkinek, így népszerűsítik a globális felmelegedés elleni küzdelmet.

Az Együtt ezer fáért! kampányhoz csatlakozva most pedig az országban bárki, akár otthonról is megvásárolhatja a saját fáját, ezzel is támogatva a klímaváltozás elleni harcot. Nincs más dolgod, mint ellátogatni az egyuttezerfaert.hu oldalra, és egy jelképes összegért megvenni a saját fádat. Ezután a Nosalty és a Plant A Tree Cocktail csapata egy sorszámmal ellátott, névre szóló tölgyfacsemetét ültet neked, ezzel gyarapítva a privát földeken lévő Plant A Tree erdőket.Címkék: