Nincs egy éve, hogy útjára indult a Startlap Utazás rovata, és máris a témával foglalkozó online felületek között meghatározó, vezető utazási oldallá vált. Májusban mind látogatás, mind oldalmegtekintést nézve dobogós helyen szerepelt a hazai piacon.

Májusban a Startlap Utazás 1 236 307 látogatással a leglátogatottabb utazási oldal volt a hasonló témával foglalkozó felületek közül. A 2019. augusztusban indult rovat már az első héten igen népszerűnek bizonyult, akkor mintegy 100 000 egyedi látogató volt rá kíváncsi, a havi egyedi látogatószám azóta folyamatosan növekedett, májusban meghaladta a 350 ezret.

A Startlap Utazás rovatában népszerű vendégszerzőkkel, úti beszámolókkal, tippekkel, belföldi, külföldi úti célokkal megjelenő írásokat olvashatnak nap mint nap a látogatók,  valódi utazók valós utazási élményeivel. A rovathoz több hírességet, a témában jártas bloggert is megnyert a Startlap; a vendégszerzők között szerepel többek között Steiner Kristóf, az eddig 124 országot bejáró Travellina, vagy éppen Hortobágyi Rántott Vombat.

Már a kezdetekkor a szerkesztőségi munkával egyidejűleg egy kiváló vendégszerző csapat kezdte el nálunk vezetni úti beszámolóit a rovaton; valódi utazók valós élményei, saját fotói és hiteles tippjei segítették már az induláskor az olvasókat, akiknek tábora egy év alatt egyre csak nőtt. A koronavírus-járvány nagy kihívást állított elénk, és gyorsan kellett reagálnunk a helyzetre. Ez hamar sikerült is, hiszen az elmúlt pár hónapban folyamatosan és rendszeresen pontos és friss információkat sikerült nyújtani a követőinknek a járvánnyal kapcsolatos változásokról. Az olvasók megszokták, hogy ha kérdésük van például utazási korlátozásokkal kapcsolatban, arra általában találnak a rovaton választ záros határidőn belül, és közben népszerű bloggereink is ellátják tanácsokkal őket.

Kánya Andrea

vezetőszerkesztő, Startlap

A Startlap Utazás rovat egyedisége abban rejlik, hogy a leírásokból azok is életszerű tippeket kaphatnak, akik nem feltétlenül a hagyományos, mainstream útvonalak, utazási lehetőségek iránt érdeklődnek.

A Startlap kulcsszerepet szeretne vállalni a hazai turizmus újraindításának segítésében is, ezért egyedi forgalomterelési és tartalmi megjelenéseket kínál.



Címkék: