A húsmentesség világnapja alkalmából, idén is figyelemfelkeltő kampányba kezdett Magyarország legnépszerűbb online recept-és gasztromagazinja, a Nosalty. A Húsbavágó! nevű kezdeményezés keretein belül, egy egész héten keresztül háttérbe szorítják a húst tartalmazó recepteket az oldalon, alternatívaként pedig húspótló alapanyagokat és receptúrákat mutatnak be hatalmas gasztroközösségüknek.

Igazi újdonság volt tavaly, amikor a Nosalty első ízben hívta életre a Húsbavágó! elnevezésű kampányát, hiszen ilyen volumenű és üzenetű akcióval még egyetlen hazai gasztrooldal sem jelentkezett korábban. Számos szerkesztőségi cikk jelent meg a témában, amelyek többek között a húsmentes étkezésről és a klímavédelemről szóltak. A legnépszerűbb cikk arra vonatkozóan sorakoztatott fel 7 indokot, miért lesz hálás a szervezet, ha nem fogyasztunk húst. A húsmentes receptekre targetált megjelenések magas AV számokat produkáltak.

A népszerű akció idén is folytatódik: egy héten keresztül háttérbe szorítják az összes hústerméket tartalmazó receptet a Nosalty oldalán, nem jelennek meg receptválogatásokban, cikkekben, hírlevelekben, Instagram és más közösségi média felületükön sem. Ezáltal felhívva olvasóik figyelmét arra, hogy a klímaváltozás sajnos létezik és mindenkit érint, a húsfogyasztás visszafogása pedig az egyik legkönnyebben megléphető döntés, amely segítségével egyén szinten is tehetünk ellene.

A Húsbavágó! kampány során számos cikkel, videóval és recepttel segítenek a szemléletformálásban, vagy csak abban, hogy olvasóik megtapasztalják a húsmentes ételek is mennyire izgalmasak lehetnek.

Hirdetőinknek idén is lehetőségük kínálkozott a témában megjelenő cikkek és receptvideók szponzorálására, valamint egyedi megjelenésekkel is csatlakozhattak a fontos kampányhoz.  

A tavalyi nagy sikerű receptverseny újraindítása (ahová egy hét alatt rekordmennyiségű 124 db recept nevezés érkezett) mellett idén egy húsfogyasztással/húsmentes életmóddal foglalkozó felmérést is indít a szerkesztőség a felhasználói között.

A nem reprezentatív kérdőíves kutatásban olyan kérdésekre is választ kaphatunk, hogy heti hány alkalommal fogyasztanak húst az olvasók, kóstoltak-e már valamilyen húshelyettesítő terméket és arra is rákérdezünk, hogy van-e a környezetükben vegán életmódot folytató családtagjuk.

Sokat gondolkodtunk, meglépjük-e, de végül az igen győzött. Biztos lesznek haragosaink, vagy akik nem értik, ellenzik, feleslegesnek tartják, de szerintünk a bolygónk vészesen csökkenő élelmiszerhiánya és a klímaváltozás napjaiban itt az idő a drasztikusabb lépésekre. Hiszünk benne, hogy amit főzünk (és ahogyan főzzük), egy hatalmas felelősség és edukációs vállalás részünkről, mellyel lépnünk kell a klímaváltozás elleni küzdelemben.

Hering András

Nosalty főszerkesztő

A Nosalty szerkesztőségének célja a növényialapú étkezés népszerűsítése, egyúttal a túlzott húsfogyasztás egyénre és környezetre gyakorolt hatásainak bemutatása. Elkötelezetten hisznek benne, hogy ahogyan főznek hatalmas felelősség és edukációs vállalás, mellyel be kell csatlakozniuk a klímaváltozás elleni küzdelembe.



Címkék: