Több körös megújuláson és átalakuláson megy idén keresztül Magyarország egyik legnépszerűbb internetes portálja. Ennek első állomásaként a mobiloldalon új funkciókkal és frissített arculattal találkozhatnak azok, akik okostelefonról keresik fel a Startlap nyitóoldalát. A branderősítés céljából visszatér a portál régi kedvenc kabalafigurája, Bubba!

A Startlap.hu immáron 21 éve szolgáltat tematizált és aggregált tartalmakat különböző formában a hazai internetezők számára. Az oldal elsődleges funkciója továbbra is az, hogy segítsen eligazodni a világháló útvesztőjében.

A megújulás célja egy, a jelenlegi trendeknek megfelelő, hasznos, modern, ugyanakkor felhasználóbarát felület létrehozása, valamint átláthatóbb, letisztultabb, egységesebb megjelenés kialakítása. Az összetett folyamat első lépéseként a napokban a Startlap nyitóoldal mobil felülete, vagyis az m.startlap.hu teljesen új külsőt kapott. Mindezt hosszas tervezési szakasz előzte meg, amelynek keretén belül egy komplex kvantitatív és kvalitatív kutatás is végbement. Ezt követően állt össze a koncepció, ami által olyan funkciókat kapott az oldal, melyek hiánypótló módon segítenek a célzott, tudatos hírfogyasztásban.

Az egyik legfontosabb újdonság, hogy egy rövid regisztrációt és belépést követően a felület teljesen személyre szabhatóvá vált. A felhasználók néhány kattintással kiválaszthatják az érdeklődési körükbe leginkább beleillő témákat, így eldönthetik, szabályozhatják, milyen típusú hírek jussanak el hozzájuk a saját, testreszabott hírfolyamjukban. Ezeket a tartalmakat akár el is menthetik, hogy később is hozzáférhetők legyenek.

Az új funkciók mellett 16 év után megújult a Startlap logója, és ezzel együtt az arculat is frissült, valamint visszatér a portál korábbi kedvenc kabalafigurája, Bubba, aki ezentúl, mint a Startlap „okoseszköze” segíti a látogatókat.

A Startlap az egyik leggyakrabban látogatott hazai kezdőlap; naponta átlagosan 323 000 felhasználó keresi fel a portált.

Forrás: Gemius-DKT, 2020.03 (15+ belföldi közönség), napi átlag RU



Címkék: