Új interjúsorozatot indítunk, amelyben bemutatjuk a Central Médiacsoport értékesítési területének meghatározó szereplőit. A sorozat célja, hogy bepillantást engedjünk mindennapjaikba és megismerjük inspiráló történeteiket. A második interjú során Szabó Zsolttal, digitális értékesítési vezetővel beszélgettünk.

Melyik terület tartozik hozzád a sales-en?
Három terület tartozik hozzám a Centralnál, mint értékesítési vezető:

  • digitális direkt értékesítési csapat
  • Central Content belső ügynökség
  • Refresher.hu az új, fiataloknak szóló online termékünk

Mi az eredeti szakmád/végzettséged?
Az első szakmám faipari technikus, a második pedig közgazdász, azon belül is szálloda menedzser. Hogy jött pont ez a kettő? Na az egy hosszabb interjú témája lenne.

Hogyan lettél sales-es?
Valahol mindig is értékesítéssel foglalkoztam legyen az a vendéglátás vagy a média területe, egyszerűen a véremben van, hogy bármit el tudok adni, ha akarok.

Mitől több, mint eladás a Sales?
Maga az értékesítési folyamat nem áll meg az eladásnál, hiszen az ügyfélgondozás egy nagyon fontos feladat azután is, hogy megtörtént a tranzakció. Sok ügyfél szakmai partnerként tekint ránk, akivel érdemes átbeszélni a lehetőségeket, piaci folyamatokat és várható trendeket. A sikeres eladáshoz nem elég tapasztalt értékesítőnek lenni, aki ismeri a termékét, folyamatosan képezni kell magunkat és nem árt, ha emellett van bennünk egy adag technikai affinitás és kreativitás.

Mi az, amitől úgy érzed, hogy vissza is kapsz abból a sok energiából, amit beleraksz a munkádba, az eladásba?
Az ügyfeleink nagy része hálás azért a szolgáltatásért, amit nyújtunk nekik és jó látni azt, amikor a segítségünkkel elérik a kitűzött célt. Ezen felül pedig vezetőként jó érzés egy ütőképes csapatot összerakni, akikkel aztán hatékonyan tudunk együtt dolgozni és sikereket elérni. A non plus ultra pedig az, amikor felkérnek előadónak egy témában, mert úgy gondolnak rám, mint a téma jó ismerője.

Mióta dolgozol a Central-nál (Sanomanál)?
2006-2009 között dolgoztam az akkori Sanoma Budapestnél, majd 2020. januárban csatlakoztam a Centralhoz.

Mi az, ami felvillanyoz a munkádban?
Egyedi digitális megoldások, ötletek kitalálásában való részvétel vagy éppen az, amikor stratégiaalkotásban fejthetem ki a kombinatorikai képességemet.

Mi az, ami kikapcsol? Ha van énidőd, akkor mit csinálsz a legszívesebben?
Kutyázom, utazom, barkácsolok, filmet nézek, fejlesztem a gasztronómia tudásomat, olvasok, gyereket próbálok nevelni és stresszlevelezésként különböző harcművészeti edzéseken verekszem.

Kedvenc étel?
Ha egy kedvenc ételt kellene mondanom, akkor simán rávágnám, hogy krumplis tészta, de ennél azért sokkal bonyolultabb és finnyásabb vagyok, így azt mondom inkább, hogy az olasz és az indiai konyha áll legközelebb hozzám, amit színesít még az ázsiai és közel keleti irány.

Kedvenc film?
A gyűlölet (La haine).

Kedvenc zene?
Thievery Corporation – Culture of Fear.

Kedvenc könyv/vagy szerző?
Aldus Huxley-tól a Szép új világ.

Kedvenc hely?
Portugália, Olaszország, Indonézia vagy Thaiföld, na ebben nem tudnék hirtelen dönteni.

Egy olyan dolog, amit kevesen tudnak rólad?
Egyedi keményfa bútorokat készítek, ha van rá időm, de általában nincs.



Címkék: