A Föld napjának 50. évfordulójának alkalmából, az áprilisi National Geographic magazin dupla címlappal és egyedi tartalommal készült!

A lapszám felidézi az elmúlt évszázad meghatározó eseményeit, és megpróbálja elképzelni, hogy utódaink milyen világban fognak élni 2070-ben, amikor kereken százéves lesz a Föld napja.

A magazin egyik fele a Föld és az emberiség jövőjének pesszimista forgatókönyvét taglalja, azt vizsgálja, milyen világban élünk majd 2070-ben, ha a következő fél évszázadban nem sikerül úrrá lennünk az egyre súlyosbodó környezeti problémákon. A másik címlap és a lap másik fele, az optimista forgatókönyvet részletezi: megmutatja, milyen megoldások vihetik jó irányba a világot, és milyen lesz a Föld 2070-ben, ha sikerül orvosolnunk a globális gondokat.

A magyar kiadás meglepetéssel is készült: a Föld napja alkalmából hazai ritkaságokról, védett állatainkról, veszélyeztetett és megmentett fajokról indít vadonatúj rovatot. 

A jelen nehéz helyzetben a lap hitvallását is fontosnak tartom hangsúlyozni. Most mindennél fontosabb, hogy megőrizzük kapcsolatunkat a valósággal, és hogy ez a kapcsolat hiteles maradjon. A National Geographic magazin és online kiterjesztése, az ng.hu ezt adja, nem többet és nem kevesebbet. A kikezdhetetlenül hiteles kapcsolatot: a világ állapotának valódi képét, és a kép részletes hátterét.

ifj. Vitray Tamás

főszerkesztő



Címkék: