A Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) március 13-án tartotta hagyományos sajtónapi díjátadóját, melyről a Central Médiacsoport újságíró kollégái egy Földes Anna interjú-díjjal és egy Virág F. Éva-díjjal távoztak. 

Karikó Katalinnal készített exkluzív beszélgetéséért Dudics Emese, a Nők Lapja munkatársa vehette át a Földes Anna interjú-díjat. Kollégánk a Nők Lapja 2023. október 11-i számában interjúvolta meg az első Nobel-díjas magyar nőt.

Határtalanul örülök, hogy a Földes Anna interjú-díjat idén első alkalommal a Nők Lapja munkatársa kapja. Ennek a lapnak mindig is volt egyfajta missziója. Tanítani kell az olvasókat. Minél több olvasóhoz jut el a lap, annál fontosabb a köznevelési funkció”

Mihályi Péter

A Földes Anna interjú-díj alapítója, Földes Anna fia

A 24.hu építészeti és művészeti szakújságírója, Vincze Miklós kapta az idei Virág F. Éva-díjat. A Virág F. Éva-díjat a MÚOSZ kulturális szakosztálya alapította 1996-ban a kulturális publicisztika terén kimagasló teljesítményt nyújtó újságírók elismerésére.

„Vincze Miklós, a 24.hu építészeti és művészeti szakújságírója tisztában van a valódi értékekkel. Az Ismeretlen Budapest című sorozatában megelevenedik a város kulturális örökségéből mindaz, amit a becstelen brigantik sokszor már bedeszkáztak, tönkretettek vagy bontásra ítéltek. Városjáróként tudja, hogy a Magyar Rádió vagy a Márvány menyasszony falainak ledózerolásakor Pest és Buda egy-egy sajátos mikrovilága is eltűnik. Az Ismeretlen magyarok című sorozatában azoknak a honfitársainknak állít emléket, akik kiváló tehetségek, vagy érdekes emberek voltak, ám akiket szülőhazájuk kitagadott vagy elfeledett.”

Rojkó Annamária

Vezetőségi tag, Kulturális Szakosztály, MÚOSZ

Gratulálunk kollégáink sikeréhez!