Új struktúrában működik februártól a Marie Claire: az online és a print magazin vezetése is Tóth-Szántó Krisztina feladata lesz, aki a Marie Claire főszerkesztőjeként látja el a jövőben ezt a feladatot. A print magazin eddigi felelős szerkesztője, Tiefenthaler Eszter távozik a lap szerkesztőségéből.

Tóth-Szántó Krisztina 23 éve, pályakezdőként csatlakozott a Central Médiacsoport elődjéhez, kezdetben újságírói, később szerkesztői pozíciót töltött be a Maxima magazinnál, egészen 2007-ig, ahonnan a Marie Claire csapatát erősítette szerkesztőként. Krisztina 2020-ban vált a marieclaire.hu vezető szerkesztőjévé, így tapasztalatát az elmúlt időszakban már arra használta, hogy a márka digitális arculatát fejlessze. Új főszerkesztői pozíciójában kiemelt feladata lesz a nyomtatott és online kiadványok átfogó stratégiai koordinációja.

 

A mai világban a print és a digitális tartalomgyártás szoros együttműködésével tudjuk a leghatékonyabban eljuttatni az emberekhez a Marie Claire üzeneteit. A közös gondolkodásban, a csapatmunkában hiszek, és abban, hogy folyamatosan törekednünk kell rá, hogy a világ változásait integráljuk a munkánkba – azon értékek mentén, amelyeket a Marie Claire, mint márka eddig is képviselt, és ezután is fog.

Tóth-Szántó Krisztina

Marie Claire főszerkesztő, Central Médiacsoport Zrt.

A nyomtatott magazin leköszönő vezető szerkesztője, Tiefenthaler Eszter meghatározó szerepet töltött be a lap életében. Az alapítást követő évben, 2008-ban felelős szerkesztőként érkezett, 2021-től a magazin szerkesztőség vezetője volt. Részt vett a Marie Claire online felületeinek kialakításában is: a kezdetektől segítette a brand közösségi médiajelenlétének növelését. Nevéhez fűződnek olyan riport- és interjúcikkek, melyek égető kortárs társadalmi problémákra hívták fel az olvasók figyelmét, mint például a női jogvédelem, a fenntartható élet kialakítása, valamint a társadalom perifériájára szorultak iránti figyelem.

A kiadó nevében szeretném megköszönni Eszter tizennégy éves munkásságát. Az elkövetkező időszakunkat az integrált gondolkodás fogja meghatározni. A print és online tartalom – előállítás összefonódása többek között lehetővé teszi, hogy hirdetői partnereinkkel közösen gondolkodva átfogó stratégiát alkossunk meg, széleskörű és kreatív megoldásokat dolgozzunk ki a prémium célcsoport elérésére.

Lipták Tímea

Magazinüzletág-igazgató, Central Médiacsoport Zrt.



Címkék: