Idén márciusban elindítottuk a Szülés sebek nélkül – című egyedülálló tematikus cikksorozatunkat, és szüléssel kapcsolatos kérdőívünket az NLCafé-n.

A megszokottól eltérő, látványos, olykor polgárpukkasztó elemekkel dolgozik a szerkesztőség, ezzel is hangsúlyozva a témakör súlyát és égető relevanciáját; hisz szerkesztőségünk úgy tartja, piacvezető női magazinként egyik legfőbb célunk, hogy jelen legyünk olvasóink mindennapjaiban, és végigkísérjük őket életük jelentős eseményein. A szülés talán az egyik legjelentősebb és legemlékezetesebb pillanat egy nő, egy anya életében, ezért is tartjuk fontosnak, hogy beszéljünk róla

Sorozatunkban anyák, civilek és egészségügyben dolgozók mesélnek, beszélgetnek problémákról és lehetőségekről. Emellett az adja a sorozat pikantériáját, hogy az NLCafé írói, munkatársai is megszólalnak, és beavatják saját szüléstörténetükbe az olvasókat.

 

A szülés nem csak fizikai, hanem lelki folyamat is – ez utóbbiról viszont könnyű megfeledkezni egy hetente sok világrahozatalt „lebonyolító” kórházban. Mindennél fontosabb a baba és a mama egészsége – ez nyilvánvaló. De vajon mindenképp kompromisszumot kell kötni ahhoz, hogy ez megmaradjon? Aki esetleg máshogy szülne, mint ahogy az adott intézményben szokás, az feltétlen veszélyezteti a gyermeke épségét? / Pácsonyi Daniella; NLCafé főszerkesztő

Szülőszoba
Szülőszoba
Szülőszoba

 

A téma minél széleskörűbb feldolgozása érdekében a szerkesztőség munkáját három független civil szervezet – a szülés körülményeinek szabad választását támogató EMMA Egyesület, a Másállapotot a Szülészetben Mozgalom és a szülés lélektani felkészítését kínáló Perinatus Alapítvány – segíti.

Ha felkeltettük az érdeklődésed, az alábbi linken kitölthető a kérdőív. Hozzávetőlegesen 15 percet vesz igénybe, az eredményekről pedig oldalunkon számolunk majd be.

 



Címkék: