A Színes RTV a legnagyobb példányszámú és legolvasottabb műsorlap a piacon. Hétről-hétre, több mint 340 ezren olvassák a műsorkínálatát és magazinos tartalmait, mindezzel 2 129 ezer kontaktust generálva.

A megújítást fókuszcsoportos kutatás előzte meg, amelyből egyértelműen kirajzolódott, hogy a Színes RTV kiemelkedik a versenytársai és az internetes oldalakkal szemben is. A rendkívül praktikus szempontok szerint szerkesztett magazin részletes műsor és csatornakínálatot nyújt, 85 tévécsatorna programját tartalmazza, több mint 300 műsorajánlóval. A Színes RTV kétségkívül a televíziós kampányok remek kiegészítő médiuma, amely a támogatott megjelenések széles spektrumát nyújtja hirdetői számára.

Olvasói körében, vezető pozíciót és magas értéket tölt be, véleményük szerint nehéz lenne helyettesíteni más lappal vagy internetes oldallal. A lap használata egyfajta hagyománnyal rendelkezik a családokban, szülőktől „örökölt szokás”, és ahogy a régi generációknak, úgy a mostaniaknak is a tévés programokról való tájékozódás legkényelmesebb eszköze. A megkérdezettek arról is beszámoltak, hogy már az első kézhezvételkor átolvassák a teljes magazint, mert az érdekes műsorokat szeretik előre megjelölni.

A megújulás célja-oka, hogy a változó olvasói igénykehez, igazítsuk a lapot. Megpróbáltuk az olvasók által kedvelt rendet még általánosabbá tenni.

Hámori Iván

Színes RTV főszerkesztő

A részletes műsor és csatornakínálatát mi sem jellemezhetné jobban, hogy több mint 300 műsorajánló jelenik meg benne. Arra törekedtünk, hogy praktikus, átlátható és logikus szerkezettel rendelkezzen a lap. Az olvasók a műsorokról való tájékozódás legkényelmesebb eszközének tekintik, sőt egyfajta hagyománnyal is rendelkezik a családokban, szülőktől „örökölt szokás.” A Színes RTV olvasói nagyon szeretik megvásárolni a lapot, ez is a része a heti rutinjuknak, programot biztosít számukra.

A megújítás eredményeképpen modernizálódik a logó és a címlap, a belső tartalom pedig igyekszik még áttekinthetőbbé, színesebbé válni, ezáltal is tökéletesebbé téve a Színes RTV alapfeladatát, a hasznosságot.



Címkék: