Az április 2-i, Gyermekkönyvek nemzetközi napja alkalmából hívta fel a figyelmet a meseolvasás fontosságára a Lampion Könyvekkel közösen a Startlap.

A kampány során több korosztályt is célzó könyvajánlókkal rukkoltak elő, a legkisebbektől egészen kisiskolás korig ajánlottak méltán népszerű műveket. Céljukként tűzték ki, hogy minél több gyermekkel megismertessék a könyvek és mesék világát és felébresszék bennük az olvasás szeretetét már fiatal korban.

A kampányban résztvevő gyermekeket és felnőtteket is bevonva, kétféle típusú videót is készített a szerkesztőség. Az egyikben a gyerekeket arra kérték, hogy osszák meg kedvenc meséjüket, míg a másikban felnőtteket szólaltatták meg a témával kapcsolatban.

Az olvasás örömének megéléséhez a Startlap Instagram és Facebook oldalán még nyereményjátékkal is kedveskedtek a követők számára. A játékos kedvű olvasók között két-két könyvcsomagot sorsoltak ki a Lampion Könyvek kínálatából, ezáltal is népszerűsítve termékpalettájukat.

A hetet Bajzáth Mária mesepedagógus interjújával zárták, aki érdekes gondolatokkal és történetekkel szolgált az olvasás és mesélés fontosságáról.

Érdekel milyen eredményeket értek el a kampány során? Kattints a galériára!



Címkék: