Újabb mérföldkőhöz érkezett Magyarország első mesterséges intelligencia alapú podcastja. A tavasszal indult adásokban Alíz, a női robothang válogatja, szerkeszti és olvassa fel az aktuális híreket napi négy alkalommal. Fél év alatt egymillió lejátszás komoly eredménynek számít.

Manapság számtalan tematikus podcasttal találkozhatunk, azonban ritka, hogy elkészítésükhöz a robottechnológia is bevonásra kerüljön. Hazánkban elsőként 2020. májusában a Startlap csoporthoz tartozó Hírstart indított útjára egy emberi beavatkozás nélkül készülő podcast sorozatot, ahol Alíz, a női robothang végzi el a műsorkészítés feladatait. Az adások minőségét természetesen továbbra is ember felügyeli, tanítja Alízt.

Az első podcast adások mintegy 15 évvel ezelőtt indultak el. A digitálisan rögzített hanganyagok különböző platformokon bárhol, bármikor meghallgathatók vagy akár letölthetők. Ugyanakkor a podcastok az internet felhasználók csak egy bizonyos rétege számára népszerűek. Ezért fontos kiemelni, hogy fél év alatt egymillió lejátszást elérni egy ilyen jellegű tartalom esetében kifejezetten nagy sikernek számít.

Ráadásul az adások mintegy 92%-át szinte teljesen végig is hallgatják.

A Hírstart Robot Podcastja alapvetően azok számára lehet hasznos, akik a lehető leggyorsabban szeretnének hozzájutni a legfrissebb hírekhez, illetve segítséget nyújthat bizonyos speciális esetekben, például látássérülteknél is.

Az adások a Spotify, a Google Podcasts és az Apple iTunes mellett itt is elérhetőek:

http://podcast.hirstart.hu



Címkék: