Nem először fordult elő, hogy az NLCafé jótékonysági kezdeményezésbe fogott. A szerkesztőség évek óta szívügyének tekinti, hogy a hátrányos helyzetben lévő gyermekeknek segítséget adjon, és emellett felhívja az emberek figyelmét a rászoruló, nélkülöző települések helyzetére.

Tavaly karácsonykor is rengeteg adomány érkezett a gyűjtésre, amelyet az Ormánságban található gilvánfalvai Csupaszív óvoda számára szerveztek. Az óvodások a legalapvetőbb játékokhoz, használati tárgyakhoz és fejlesztő eszközökhöz is csak szűkösen jutnak hozzá, így különösen megható volt látni azt, hogy a lehető legjobb helyre került minden. Az olvasók bőkezűségének köszönhetően a szerkesztőség babákkal, autókkal, építőkockákkal, kifestőkkel, könyvekkel felpakolva érkezhetett meg az apró településre, a gyerekek öröme pedig magáért beszélt.

Az NLCafé szerkesztősége rendszeresen vesz részt hasonló jótékonysági eseményekben: 2017-ben az Adjkirály! csapatával együtt a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Intézmény számára szerveztek karácsonyi gyűjtést, ahol tárgy- és pénzbeli adományokkal is sokan hozzájárultak az értelmileg sérült tanulók boldogabb ünnepéhez. Közel 200 gyerek jár az iskolába, közülük sokan szociálisan igen hátrányos helyzetben élnek, így akkor nagy segítség volt számukra a fejlesztő játékok mellett a ruha, vagy éppen a tartós élelmiszer adomány is. A Domestos mosdófelújító kampánya során 2016-ban és 2017-ben is a pénzadományon túl saját maguk vállalták egy hátrányos helyzetű kistérségi iskola mosdójának helyreállítását, festését, míg pár munkatárs a Delikáttal közös kampányának köszönhetően 2017-ben a Pető Intézet egyik csoportját kísérhette el egy osztálykirándulásra. Az értelmi- és testi fogyatékkal élő gyerekek az olvasók szavazatainak jóvoltából juthattak el a veszprémi dinóparkba; őket választották az ország kedvenc általános iskolai osztályának.



Címkék: