Az nlc nyerte az első hónapot napi bontásban

Kimagaslóan indult a 2022-es év a Central médiacsoport női portfóliójának, az első hónapban minden második magyar internetezőt elértük, több mint 56 millió oldalmegtekintéssel* . Januárban az nlc volt a leglátogatottabb női híroldal, ahol az egyedi látogatók közel 15 percet töltenek olvasással, ezzel a legmagasabb az oldalon töltött idő a magyar női site-ok között.

Ha a két vezető női site-ot nézzük, akkor azt látjuk, hogy januárban a 31-ből 18 napon több egyedi látogatója volt az nlc-nek, mint a Feminának. Átlagosan az nlc 570 825 olvasót ért el naponta januárban, ezzel szemben a Femina átlagosan 43 886-rel kevesebb, 526 939 egyéni felhasználóhoz jutott el.

Az egész hónapot tekintve az nlc összesen 24 181 619 egyedi látogatás történt, ezzel szemben a Feminán 20 320 205***.

Az elmúlt években sokat változott az online női piac, kis termékek érnek el viszonylag hamar szemmel jól látható számokat. A facebook, tartalmi szempontból alapvetően nekik kedvez, ezért különösen fontos, hogy a nagy múltú női márkák határozzák meg az aktuális tartalmi trendeket és ne a tiszavirág életű site-ok diktálják a tempót. Egy olyan, 21 éves site, mint az nlc nem engedheti meg magának, hogy a gyors és látványos eredményekért lemond a minőségi tartalomról. Büszke vagyok arra, hogy az nlc olyan témákat talál meg és mutat be az olvasóinak, amivel máshol nem lehet találkozni. A szórakoztatás mellett fontos feladatunk, hogy érzékeny témákat, elesett embereket is bemutassunk, de továbbra is foglalkozunk esélyegyenlőséggel és női sorsokkal, amiben nagy segítségünkre van az Ombudswomanünk, Juhász Bori. Nem gondolom, hogy 2022. könnyű év lesz, de egy ilyen erős január elég bíztató évkezdés.

Pácsonyi Daniella

Central Médiacsoport digitális női portfóliójának lapigazgatója, és az nlc főszerkesztője

*Forrás: DKT/Gemius Rating 2022. Január havi összlátogatószám az alábbi 5 női siteon (nlc, cosmopolitan, marieclaire, babaszoba, kremmania) view 56.025.881; elérés 52,64% (15+ belföldi közönség, total platform)
**Forrás: DKT/Gemius Rating 2022. Január havi látogatószám (15+ belföldi közönség, total platform)
***Forrás: DKT/Gemius Rating 2022. Január havi látogatószám (15+ belföldi közönség, total platform)Címkék: