Nemrég a kreativ.hu is beszámolt arról, hogy tartalomgyártó üzletágat indított
a Central Médiacsoport
. Az új weboldalhoz egy showreel is készült, amelyben
az új divízió From idea to media szlogenjét a világhírű színész, John Malkovich
mondja el a videóban.

A kreatív tartalomgyártó üzletág, a Central Content (CC) nem titkolt célja, hogy akár saját médiafelületeinek értékesítése nélkül is kínálhasson partnereinek írott- vagy audiovizuális tartalmakat, videókat, podcastokat, tartalommarketing koncepciókat vagy éppen új generációs márkamagazin megoldásokat. A hagyományos multimédia értékesítés mellett a CC az önálló, médiafelület nélküli produkciókat elsősorban kreatív ügynökségeknek kínálja alvállalkozóként, illetve a custom publishing kiadványokkal további célcsoportja a vállalati kommunikációs- és PR vezetők is.

Az üzletág tevékenysége illeszkedik a trendekhez, a világban működő nagyobb kiadóknál szintén fellelhető hasonló, belsős kreatív műhely. Ilyen például az Axel Springer vagy a The New York Times kreatív stúdiója. A médiavállalatok jelentős része felismerte ugyanis, hogy a tartalomgyártó alaptevékenység eredményesen monetizálható produkciós vállalkozásként is. Erről szól egy korábbi nemzetközi szakmai cikk is, amely elérhető itt.

Erdélyi Péter

Central Content operatív vezető

A CC produkciós vállalkozás, de nem jelenti azt, hogy a CC a hazai kreatív reklámügynökségek versenytársa kíván lenni, sokkal inkább azok alvállalkozója., mivel mi a tartalomgyártásra fókuszálunk leginkább. Két videó és két podcast stúdiónk van, teljes stábbal, tudással és technikai infrastruktúrával. A kiadó változatos magazin- és digitális portfoliójában pedig olyan szakemberek, szerkesztők, újságírók dolgoznak, akik hiteles, ellenőrzött és szakmailag megalapozott írott és audiovizuális tartalmakat tudnak előállítani. Ez pedig jó alap a CC kereskedelmi szempontjából.

Szabó Zsolt

Central Content értékesítési vezető

A Central Content 4 területen kezdte meg tevékenységét: videó, podcast, tartalommarketing és custom publishing, melyeket később további szolgáltatásokkal bővít a kiadó. A tartalmi kapcsolódások rövid bemutatója itt érhető el.

Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a legnépszerűbb terület a 4 tevékenység közül a videó, amely többek között lehet forgatott anyag, digitális animáció, rövid formátumú social tartalmak, receptvideók, élő közvetítések, hagyományos reklámspotok.

Krankovics Béla

Central Content tartalmi vezető

A Central Content másik erőssége a Custom Publishing üzletága, azaz a márkamagazinok, amivel itthon az egyik legrégebbi szereplői a szegmensben. Alapvetően nyomtatott és digitális formátumokra, B2C, B2B és B2E célcsoportokra kínál márkamagazin tartalomgyártást a csoport.

A márkamagazinok bemutatója elérhető itt.

Ezek közül is kiemelkedik a rendkívül látványos és költséghatékony digitális megoldás: az interaktív lapozható videómagazin, amelynek minden oldala mérhető. Lapozzon bele a Marionnaud interaktív digitális magazinba.

A Central saját videó- és podcast stúdiókkal (amelyek akár bérelhetők is), technikai háttérrel, produkciós és kreatív szakemberekkel áll a partnerek rendelkezésére. Az ajánlatkérés legegyszerűbb és leggyorsabb formája a weboldalon található brief modul.

Kérjen tartalomgyártási ajánlatot a Central Content csapatától a centralcontent@centralmediacsoport.hu címen!



Címkék: