A legkisebbek iskolai felkészülését támogatják

A Central Médiacsoport kiadványa, a Startlap az Age of Hope alapítvánnyal közösen országos programot indított annak érdekében, hogy minél több szükséges eszközt teremtsenek elő az iskoláskorúak számára. A hátrányos helyzetű gyermekeket, iskolákat, tanodák és gyermekvédelmi intézményeket segítő jótékonysági akció augusztus 14-én veszi kezdetét, a gyűjtőpontokon pedig egészen szeptember 14-ig várják az adományokat.

Bár a nyárnak még vége sincs, hamarosan itt az iskolakezdési időszak, amelyre a felkészülés anyagilag különösen megterhelő rengeteg család számára. Hogy minél több gyermek tanulmányait biztosíthassák, a Startlap online kiadványa és az Age of Hope alapítvány közös akcióba kezdett. A jótékonysági felhívás célja minél több hasznos tárgy gyűjtése, amely elengedhetetlen az iskolatáskába: a színes ceruzáktól kezdve a füzeteken át a legkülönbözőbb papír-írószerekig várják a tanszereket. Így ragasztó, olló, vonalzó vagy éppen szögmérő is kerülhet a felajánlások közé.

Évek óta az iskolakezdés időszakában azon dolgozunk alapítványommal, hogy minél több kisgyermek megfelelő mennyiségű es minőségű eszközökkel, jól felszerelt iskolatáskával kezdhesse meg a tanévet. Ez egy kicsi, de fontos lépés a hátrányok leküzdéséhez.

Tóth Ákos

Kuratóriumi elnök, Remény Kora Gyermekvédelmi Alapítvány

Kampányunk azzal a céllal jött létre, hogy összefogjunk és enyhítsük azoknak az intézményeknek a terheit, ahol hátrányos helyzetű gyerekek tanulnak. A Startlap csapata hisz abban, hogy az oktatás az egyik legfontosabb hosszú távú befektetés a jövő generációi számára, közös erővel pedig valódi segítséget nyújthatunk a rászoruló diákoknak.

Kánya Andrea

Főszerkesztő, Startlap, Central Médiacsoport Zrt.

Az adományozók a tárgyakat a Central Médiacsoport Zrt. címén (1037 Budapest, Montevideo u. 9.), valamint az országban található 13 Cseriti gyűjtőpontok valamelyikén is átadhatják. Arról, hogy a csomagok a megfelelő kezekbe jussanak, az Age of Hope gondoskodik.

A kezdeményezés során ugyancsak elfogadnak pénzbeli felajánlásokat is, amelyeket a Remény Kora Gyermekvédelmi Alapítvány hivatalos oldalának alján található számlaszámra küldhetnek el az adományozók.

Az adománygyűjtés további részletei a Startlap oldalán, ide kattintva elérhető.

Age Of Hope-ról:

A Remény Kora Gyermekvédelmi Alapítvány – AGE OF HOPE – 2012-ben kezdte meg munkáját. A kezdetekkor elsődlegesen a hátrányos helyzetű gyermekek szabadidejének hasznos és tartalmas időtöltését tűzte ki célul. Az elmúlt 11 év alatt számtalan gyermeknek varázsolták szebbé szabadidejét és könnyítették meg az iskolakezdést, továbbtanulását és a mindennapokat. Mindemellett hátrányos településeken élő családok számára is rendszeresen nyújtanak támogatást, közös bográcsozásokkal, ruha és egyéb tárgyi adományok keretében, valamint természeti katasztrófák és a menekültkrízis esetén is segítenek ott, ahol a legnagyobb szükség van rájuk.



Címkék: