Kempf Zita lép áprilistól a Házipatika.com és a Gyerekszoba.hu egészségfókuszú online portálok élére. A szakember 2003 óta a Central Médiacsoport munkatársa, korábban felelős szerkesztőként dolgozott; nevéhez számos díj kapcsolódik, amelyeket újságíróként szerzett.

Húsz évvel ezelőtt, a Maxima magazin indulásával csatlakozott a Central Médiacsoport elődjéhez Kempf Zita, aki pályakezdőként a Magyar Narancs hetilapnál szerzett tapasztalatot. A lapkiadó digitális női portfoliójának meghatározó személyisége volt éveken keresztül: számos lap állandó munkatársaként dolgozott, valamint az NLC (korábban Nők Lapja Café) újságírói, rovatvezetői majd felelős szerkesztői feladatait is ellátta. Ezzel párhuzamosan egészségprofilú márkamagazinokat készített: a Gyerekszoba.hu és a Házipatika.com egyszerre betöltött főszerkesztői pozícióival most ezen a nyomvonalon tett jelentős előrelépést.

Szociológus és szociális munkás végzettsége nyomán Kempf Zita újságírói munkáját meghatározta a humanizmus; kiemelt figyelmet fordít civil sorsok megismertetésére, emberi jogok elfogadtatására és védelmére, komplex társadalmi jelenségek megértésére. Újságíróként elnyerte a Családbarát Médiáért-díjat, „A sokszínűségért. A diszkrimináció ellen” kitüntetését, valamint több alkalommal érdemelte ki a Minőségi Újságírásért díjat is.

Hatalmas megtiszteltetés, egyben komoly kihívás számomra két olyan jelentős múltú, elismert szakmaiságú, szegmenségben piacvezető weboldalt vezetni, mint a Házipatika és a Gyerekszoba. Célom egyrészt fenntartani a hitelességet, amit a két márka az évek során megalapozott, másrészt erősíteni az olvasmányosságot, a naprakészséget. „Közel menni” az olvasó valóságához és reagálni arra: valós kérdésekre valós válaszokat adni.  Úgy gondoljuk, hogy az oldalak profilja organikusan összefügg; két olyan területtel foglalkoznak, amelyek alapvetően határozzák meg az életminőségünket. Egészség és család: csapatommal arra törekszünk, hogy mindkét témában segítséget nyújtsunk. Hiszünk abban, hogy az egyik teljessége a másikat szolgálja.

Kempf Zita

HáziPatika és Gyerekszoba főszerkesztő, Central Médiacsoport Zrt.Címkék: