2018 kiemelten fontos év volt a 24.hu szempontjából – a tavalyi év kiemelt pontjairól, a tartalmi és szerkezeti változásokról, az olvasói és hirdetői piacon betöltött szerepkörrel kapcsolatos gondolatokról és a 2019-re tervezett újdonságokról Szigeti Péter főszerkesztő évzáró írásában olvashatunk.

Mi a legfontosabb, ami velünk történt 2018-ban?

Stabil piacmásodikok lettünk a hírportálok között, ahol nem csak látogatottságban, de elismertségben is megerősítettük pozícióinkat. Emellett lebonyolítottunk több sikeres alkalmi tartalmi projektet és elindítottunk számos állandó tematikus tagoldalt (Esport, Nyugdíj, Útitárs), amelyek segítségével a korábbinál még fókuszáltabban tudjuk kiszolgálni a hirdetői igényeket. Nagyon egyszerűen mondva: letörölhetetlenül felkerültünk a térképre, mégpedig nem is rossz helyre.

Dolgok, amikre nagyon büszkék vagyunk

A Csatatér-projekt, amely keretében öt jó előre kiválasztott helyszínen hónapokon keresztül követtük az országgyűlési választás előtti kampány alakulását, bemutattuk a legfontosabb témákat és szereplőket és végül az eseményeket is. Örülünk annak, hogy sikerült úgy feldolgozni ezt a minden hírportál számára kötelező és megkerülhetetlen témát, hogy az informálás és tájékoztatás mellett szórakoztatni és bevonni, elgondolkoztatni is képesek voltunk az olvasóinkat. Párhuzamosan gyártottunk nagy mennyiségben nem csak szövegeket, hanem sok látogatót érdeklő fotós és videós tartalmakat is.

Az Ady 100 projekt: Ady Endre halálának századik évfordulója alkalmából különleges videós sorozattal készültünk, amelynek keretében 100 napon keresztül a magyar közélet 100 nagyon különböző, de egyként ismert szereplője a költő verseit szavalja. A sorozat pr-hatása felmérhetetlen, számtalan említés és idézés köthető hozzá a magyar médiában, arról nem is beszélve, hogy a videókat nagy számban osztották és osztják meg még mindig a különféle közösségi médiás felületeken.

Számos szakmai díjat nyertünk, többek közt a Minőségi Újságírásért Díjat is elhoztuk több alkalommal is, februárban az Elios-ügyért, míg márciusban Orosz R. Zoltán és Fülöp Dániel Mátyás Keleten a helyzet csak látszólag változatlan: folyamatos a hosszú pusztulás címmel megjelent szocioriportjáért. Emellett Dömös Zsuzsanna kolléganőnk lett az Év informatikai Újságírója, míg Bihari Dániel az Országos katasztrófavédelmi Főigazgatóság sajtó-nívódíját, Balavány György a Paul Lendvai Díjat, Kálmán Attila pedig a Dr. Szegő Tamás díjat nyerte el.

Természetesen arra is nagyon büszkék vagyunk, hogy az elmúlt időszak pozitív visszaigazolásaként nagyon jelentős mértékben növekedett a cikkeinkre mutató külső hivatkozások száma: 2018 volt az az év, amikor nem csak olvasóink mennyiségét tekintve, de az általunk a közbeszéd részévé tett ügyek kapcsán is végleg megkerülhetetlen szereplői lettünk a magyar nyilvánosságnak.

Terveink 2019-re

Mindenekelőtt szeretnénk tovább javítani a pozícióinkat a hírpiacon; nagyon reméljük, hogy 2019 során napi egyedi látogatószámot tekintve még közelebb kerülünk a piacvezetőhöz és még jobban magunk mögött hagyjuk a harmadik helyezettet. Nem csak napi egyedi látogatószámban, de az oldalon eltöltött idő milyenségében is szeretnénk felzárkózni a piacvezetőhöz, az év során azon fogunk dolgozni, hogy növeljük a látogatóknak az oldalon eltöltött idejét és az ott elvégzett interakciók számát. Ehhez átalakítjuk a cikkoldalunkat és terveink szerint hamarosan egy jelentősen megújult felületen kínáljuk majd cikkeinket.

A megújulás nem áll majd meg a cikkoldalaknál: az év elején élesedő címlapi ráncfelvarrás után nekiállunk és reméljük, az év során végzünk is egy teljesen újratervezett arculatú 24.hu kialakításának. Fokozatosan fejlesztjük a videós gyártási kapacitásunkat, új formátumok, sorozatok bevezetésén és kipróbálásán is gondolkozunk.

Megerősítjük az oldalon a sport tematika jelenlétét azzal, hogy a Rangado.hu tartalma és csapata integrálódik a sportrovatunkba és kiszolgálja annak foci témájú hírigényét. Emellett elindítunk egy új alrovatot Szabadidő néven, amely a szabadidős sportokkal foglalkozik majd.

Megnövekedett létszámmal és tartalomgyártási kapacitással üzemeltetjük majd a Sokszínű Vidék aloldalunkat, ahol a korábbi szerkesztési logikát kiegészítve a jövőben regionális tartalomgyártás is zajlik majd: az ország négy régiójából szállítunk helyi híreket, tudósításokat, egyszerre kiszolgálva a tartalomfogyasztói és a hirdetői igényeket.

A közéleti tematikában két kiemelten fontos esemény várható 2019-ben: a tavaszi Európai Parlamenti és az őszi önkormányzati választás, természetesen mindkettőre kiemelt figyelmet fordítunk majd. Januártól két hírlevéllel is jelentkezünk: hétköznapokon az előző nap legfontosabb híreit összefoglaló napi, míg szombatonként az elmúlt hét legfontosabb anyagiból szubjektívebben tallózó heti válogatással.



Címkék: