Az egészséges táplálkozásért nemhogy a szomszédba, de még a legközelebbi szupermarketbe sem kell mennünk. Átértékelhetjük eddigi életmódunkat, mérlegre tehetjük a hozzávalókon kívül az igazán fontos dolgokat, ebben pedig egy valódi szakértő lesz a segítségünkre.
Az év során hetente egy, éppen szezonális zöldség vagy gyümölcs kapcsán arról mesél Dóra Melinda Tünde, milyen is 2020-ban magyarországi és külföldi viszonylatban az élelmiszer, amit elfogyasztunk. Sok adat, meglepő termelési titkok, érdekességek, és persze csipetnyi újságírói kétkedés fogja fűszerezni a cikkeket.
Választ kaphatunk rá, hogy a vitaminok forrását hol és mikor érdemes megvásárolni, esetleg termeszteni, közben mit kell figyelembe venni, és milyen elkészítési módja vannak az egyes terményeknek.
A sorozat első részében a lencséről volt szó, majd a sárgarépasztori következik, és évszaknak megfelelően haladunk a csicsókától az őszibarackon át a déligyümölcsökig.
📷 Fotó: Kertaland