Látványos infografikán a vezető online platform elmúlt két évtizede

Húsz éve elsők között indult és mára az ország egyik legnépszerűbb és legolvasottabb egészségügyi portáljává nőtte ki magát a HáziPatika.com.  A jubileumi születésnap kapcsán a szerkesztőség egy látványos és szellemes infografikával foglalja össze a mögötte álló két évtizedet. Számos érdekes adat közül szemezgethetünk, de akár megnézhetjük azt is, hogy milyen dizájnnal kezdődött a vezető online platform élettörténete.

Miközben a kultikus Szomszédok című teleregény egyik központi figurája, az ország Mágenheim doktora (Kulka János) 1999-ben utoljára rendelt a Markó utcai mentőállomáson, útjára indult a HáziPatika.com. A háromfős szerkesztőség az elmúlt két évtized során 15 fősre duzzadt és a napi oldalletöltések száma a kezdeti 438-ról mára több, mint 294 ezer fölé emelkedett. Többek közt ez, és még számos érdekesség derül ki abból az infografikából, amelyet az online egészségügyi portál készített a húszéves születésnap kapcsán.

De nemcsak a szerkesztőségre vonatkozó adatokról olvashatunk. Például megtudhatjuk, hogy Magyarországon hány gyermek született 1999-ben és jön világra manapság évente, mennyi volt akkor és mennyi most hazánk összlakossága, nőtt-e vagy csökkent a várható élettartamunk, illetve mitől féltünk az évezredfordulón és mitől rettegünk most?

Aki pedig igazán szeret elmerülni a részletekben, az megvizsgálhatja a HáziPatika.com evolúcióját, vagyis összehasonlíthatja a régi és a 2019-es dizájnt.



Címkék: