Antistigma díjat nyert az NLCafé újságírója. Kránicz Dorottya interjúalanyával, Bajomi Bálinttal együtt kapta az elismerést. 

Bálint vállalta, hogy nyíltan beszél mentális betegségéről, ezzel is segítve, hogy kevesebb előítélet és tévhit övezze a társadalomban a pszichés problémákat és a vele küzdő embereket.

kránicz_dorottya

Mi itt az NLCafénál úgy gondoljuk, hogy a világ attól színes, hogy sokféle ember él benne, és nagyon fontosnak tartjuk a megkövesedett tabuk ledöntését. Ezért írunk sokat a különböző párkapcsolati formákról, a szexuális felvilágosításról, vagy éppen olyan érzékeny témákról, mint a szenvedélybetegségek, a nők alkoholizmusa. Látva, hogy ezeket a témákat mekkora érdeklődés övezi, idén februárban döntöttünk úgy, hogy új életre keltjük Lélek rovatunkat. Hisszük, hogy a jóllétünk alapvető feltétele, hogy testileg-lelkileg kiegyensúlyozottak legyünk, és fontosnak tartjuk, hogy a mentális problémákról minél több szó essék, így küzdve a pszichés betegségeket övező tabuk ledöntéséért.

Az interjúért az Ébredések Alapítvány kuratóriuma Dorottyának és Bálintnak ítélte oda az Antistigma díjat. Az elismerést olyan alkotók, közéleti emberek, szakemberek és sorstárs segítők nyerhetik el, akik a nyilvánosság előtt korrekten és meggyőzőerővel lépnek fel a mentális problémával küzdők kirekesztése, diszkriminációja ellen.

Kiemelt kép forrása: Ébredések

Az utóbbi években az NLCafé számára egyre fontosabbá vált az, hogy olyan történeteket dolgozzon fel, hozzon el olvasóinak,  amelyek a társadalmat szociológiai szempontból is mélyebben érintik. Figyelemfelkeltő és edukatív céllal íródnak, amelyek esetében a méltányosság és a személyes hangvétel nélkülözhetetlen.

Még több, hasonlóan értékes írásért látogass el az NLCafé oldalára, és nézd meg microsite-jainkat, vagy ismerd meg esettanulmányainkat részletesebben.

Az NLCafé 2017-es összefoglalójában a LEGeket gyűjtöttük össze. Nézd meg itt, mi hogyan láttuk ezt az évet.



Címkék: